Ajii Biber Özü -
Samandağ
Limitli Üretim
Coğrafi İşaretli - Yüksek Acı
Biber özünün rengi, her hasat
döneminde biberin kendi doğal rengine
göre değişiklik gösterebilir. |
İçindekiler
Fermente Samandağ Biberi (%100) |
Boyut
250 ml |
Acılık Derecesi
Yüksek Acı (50.000 - 60.000 Scoville) |
Ürün Açıklaması
Hatay’ın Samandağ ilçesinin
asırlık lezzeti, ülkemizin coğrafi tescilli en acı biberi olan Samandağ Biber Özü, güçlü acı profili ve zengin vitamin içeriğiyle yemeklerinize fark katacak. Salatalardan et yemeklerine,soslardan
marinasyonlara kadar her tarifte güçlü bir lezzet yaratır. 250 ml Ajii Biber Özü, %100
biber özünden oluştuğu için bir şişe ile 100 gramlık 6 farklı sos hazırlanabilir. |
Önerilen Yemek Eşleştirmeleri
Hayalinizde
Özgürsünüz! Damak tadınıza göre
size özel tüm orta acılı soslar
için temel ürün olarak kullanabilirsiniz.
Acılı Patlıcan
Salatası: Patlıcan közlemesi
üzerine Samandağ Biber Özü
ekleyerek baharatlı bir meze hazırlayın.
Domatesli Baharatlı
Fırın Balığı: Balıkları domates sos ve Samandağ Biber Özü
ile marine edip fırınlayın.
Yoğurtlu Acı Sos: Yoğurt, zeytinyağı ve birkaç damla Samandağ Biber Özüyle
hafif acılı bir dip sos hazırlayabilirsiniz.
Acılı Karides Güveç: Samandağ Biber Özüyle tatlandırılmış
karides güveç hazırlayın.
Acılı Kısır: Geleneksel kısır tarifinize Samandağ
Biber Özü ekleyerek yeni bir
tat yaratabilirsiniz. |
Özellikler
Glutensiz ve vegan bir üründür. |
Besin Değerleri (100
gram için) Yağ (g): 0.5 |
Kullanım Talimatları
Kullanmadan önce
çalkalayınız. |