Ajii Biber Özü - Türkiye Serisi 250 ml x 3 Ajii Biber Özü / Samandağ Biberi, Sivaslı Biberi, Kale Biberi Sezon hasadımıza bağlı limitli üretimdir. |
İçindekilerFermente Biber (%100) |
Boyut250 ml x 3 |
Acılık DerecesiSamandağ Çok Acı (50.000 - 60.000 Scoville)Kale Hafif Acı (500-2000 Scoville)Sivaslı Orta Acı (10-20 Bin Scoville) |
Ürün AçıklamasıHatay’ın Samandağ ilçesinin asırlık lezzeti, ülkemizin coğrafi tescilli en acı biberi olan Samandağ biberinin eşsiz lezzeti ve yoğun aroması, şimdi saf özüyle sofralarınıza geliyor.Samandağ Biber Özü, güçlü acı profili ve zengin vitamin içeriğiyle yemeklerinize fark katacak. Salatalardan et yemeklerine, soslardan marinasyonlara kadar her tarifte güçlü bir lezzet yaratır.Uşak ilinin asırlık lezzeti, coğrafi tescilli acı biberlerinden Sivaslı (Üçburun) biberi, tatlımsı ve orta acı aromasıyla yemeklerinize zengin bir lezzet katmak için sofralarınıza sunuluyor. Doğal ve geleneksel yöntemlerle elde edilen bu biber özü, güçlü antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde yemeklerinize hem sağlık hem de lezzet kazandırır.Sivaslı Biber Özü, salatalardan çorbalara, soslardan marinasyonlara kadar her tarifte güçlü bir fark yaratır ve menülerinize özgün bir dokunuş ekler.Denizli Kale ilçesine özgü, ülkemizin coğrafi tescilli biberlerinden Kale biberinin özünü sizlerle buluşturuyor ve sofralarınıza bu az bulunur geleneksel lezzeti taşıyoruz.Kale Biber Özü, yoğun aroması, zengin vitamin içeriği ve orta acı seviyesiyle yemeklerinize yepyeni bir boyut katacak. Salatalardan soslara, et yemeklerinden atıştırmalık tariflere kadar her yemeği bir şölene dönüştürecek bu özel biber özü, mutfaktaki gizli yardımcınız olacak.250 ml Ajii Biber Özü, %100 biber özünden oluştuğu için bir şişe ile 60 gramlık 6 farklı sos hazırlanabilir. |
Önerilen Yemek EşleştirmeleriHayalinizde Özgürsünüz! Damak tadınıza göre size özel tüm orta acılı soslar için temel ürün olarak kullanabilirsiniz.Acılı Patlıcan Salatası: Patlıcan közlemesi üzerine Samandağ Biber Özü ekleyerek baharatlı bir meze hazırlayın.Domatesli Baharatlı Fırın Balığı: Balıkları domates sos ve Samandağ Biber Özü ile marine edip fırınlayın.Yoğurtlu Acı Sos: Yoğurt, zeytinyağı ve birkaç damla Samandağ Biber Özüyle hafif acılı bir dip sos hazırlayabilirsiniz.Acılı Karides Güveç: Samandağ Biber Özüyle tatlandırılmış karides güveç hazırlayın.Acılı Kısır: Geleneksel kısır tarifinize Samandağ Biber Özü ekleyerek yeni bir tat yaratabilirsiniz. |
ÖzelliklerGlutensiz ve vegan bir üründür. |
Besin Değerleri (100 gram için)Yağ (g): 0.5 |
Kullanım TalimatlarıKullanmadan önce çalkalayınız. |